Voedselbanken

voedselbanken

 

 

Voedselbanken vzw en Lions zijn twee verschillende organisaties met een gelijklopend doel: humanitaire noden lenigen en kansarmen in onze samenleving de mogelijkheid geven zich behoorlijk te voeden. Wetende dat 10 à 15% van de Vlaamse bevolking in ( financiële) armoede leeft – de cijfers verschillen naargelang de bron en berekeningswijze – , is het onze maatschappelijke plicht dus hulp te bieden. . In Vlaanderen is Lions District 112A de belangrijkste “ facilitator “ van de Voedselbanken vzw

De Actie Voedselbanken gaat dit jaar door van donderdag 15 tot en met woensdag 21 oktober.  We rekenen op alle nieuwe voorzitters om hun schouders onder de actie te zetten zodat de positieve trend van de voorgaande jaren verder kan worden voortgezet.

Desondanks de moeilijkheden die werden veroorzaakt door de sociale acties bij  Delhaize, maar dankzij de verhoogde inzet van vele clubs, realiseerde ons District in 2014 een mooi  resultaat dat een springplank dient te zijn voor een beter resultaat in 2015.

Ter ondersteuning is een praktische handleiding beschikbaar (klik hier) met heel wat nuttige informatie over Voedselbanken en een paar praktische tips om het maximum uit de lokale actie te halen.  Uiteraard kunnen jullie ook terecht met vragen bij de provinciale coördinatoren.

West-Vlaanderen
Serge Skatchkoff
serge.skatchkoff@gmail.com

Oost-Vlaanderen
Christiaan De Bruyne
de.bruyne.christiaan@skynet.be)

Boek alvast de datum in jullie clubkalenders!

Verantwoordelijke voedselbanken Disctrict112A
Marc Temmerman
Lions Club Geraardsbergen
marc_temmerman@hotmail.com

Documenten

Geen documenten

Agenda

Berichten

Geen berichten

Pin It on Pinterest

Share This