ICT & Web

ictweb

 

Taken van de Internet verantwoordelijke van de club

De Internet verantwoordelijke binnen elke club is uw eerste aanspreekpunt voor:

  • Doornemen van de login procedure PDF en de Online Directory PDF zodat men voldoende op de hoogte is van het gebruik van de nationale en district website. Deze documenten kan u downloaden door ze aan te klikken in het raam links Handleidingen.
  • Aanpassingen ledenbestand indien een Lions lid dit niet zelf kan
  • Controle door de internet verantwoordelijke of de secretaris tijdig de RME heeft ingevuld.
  • De Lionsleden te begeleiden en eventueel een korte opleiding te geven hoe zij de nationale en district website kunnen consulteren en op welke manier men zijn persoonlijke gegevens kan aanpassen.
  • Bezorgen van een pasfoto in jpeg formaat van elk lid. Afmetingen zijn : 112 pixels breed op 144 pixels hoog. Het is aan de Internet verantwoordelijke om het juiste formaat aan te leveren. De foto’s dienen voor elk lid opgeladen te worden onder Directory Online, Clubs Office, Ledenadministratie. De naam van het beeld heeft volgende conventie id.jpg, voorbeeld voor lid 18817 wordt dit 18817.jpg als naam.
  • Voorbereiden van teksten en foto’s voor het aankondigen van een event of een nabeschouwing ervan. Teksten dienen in MS-Word aangeleverd te worden. Beelden enkel in jpeg formaat. Er dienen twee teksten aangeleverd te worden; een korte van max 5 lijnen, voor de Flash, en een volledige tekst voor opname op de website. Bij de korte tekst kan eventueel een kleine foto die max de hoogte heeft van de korte tekst. Bijkomende info kan u hier bekijken.
  • Bij een overlijden binnen de club hulp bieden bij het samenstellen van een In memoriam zoals deze vandaag op het web geplaatst worden. Teksten dienen best in MS-Word aangeleverd te worden. Pasfoto enkel in jpeg formaat.

Webverantwoordelijke,
Jean-Michel Meertens,
Lions Club Brugge,
jmmeertens@telenet.be

Pin It on Pinterest

Share This