Gouverneur

District D112A groepeert in België de 55 clubs in Oost- en West-Vlaanderen met vandaag ongeveer 1960 leden. Wij maken deel uit van Lions Clubs International met ruim 1,4 miljoen leden in 50.200 clubs. Overal ter wereld zetten Lions op vrijwillige basis zich in om de levenskwaliteit van hun medemensen te verbeteren, welke de omstandigheden mogen zijn.

Ook in ons district hebben clubs vele waardevolle initiatieven ontwikkeld. Steeds onder het motto van Lions ‘We Serve’.

Door de stijging van de levensduurte staat de strijd tegen armoede meer dan ooit op de agenda. En dan denken wij vooral aan de meest kwetsbaren, kinderen.
Daarom laten we de strijd tegen kinderarmoede als werk van de gouverneur over twee werkjaren lopen, vorig en nu dit werkjaar. Zorg om jeugd en kinderen is één van de acht thema’s waarrond Lions over de ganse wereld werken.

Serviceclubs hebben een grote ontwikkeling gekend eind vorige eeuw. Onze samenleving is geëvolueerd en aan ons om tegemoet te komen aan de interesses van nieuwe generaties. Kennis van de Lionsorganisatie en netwerking zijn hierbij essentieel en hierop zetten we in gedurende het werkjaar 23-24.

Ik nodig uit om even door deze website te lopen enzo als geïnteresseerde of als lid kennis te maken met onze activteiten.

Hans Rottiers

Gouverneur 2023-2024
Hans Rottiers
LC Denderleeuw Denderlions

Werk van de Gouverneur: De Droomfabriek 2.0

Pin It on Pinterest

Share This