Leo’s

Leo-advisor

1. De Leo’s: wie zijn we? 

 Leo Clubs zijn verspreid over de hele wereld en vormen hierdoor een internationaal netwerk. De beweging is ontstaan onder de vleugels van de Lions International. In België zijn er momenteel een 30-tal clubs, deze bestaan uit jongeren tussen de 18 en 33 jaar.

Deze groep gemotiveerde jongeren wil op hun eigen manier een steentje bijdragen aan de samenleving. Dit doen we door per club één of meerdere sociale projecten te ondersteunen. Deze steun wordt niet financieel verschaft, maar we steken zelf de handen uit de mouwen en organiseren (twee)maandelijkse activiteiten samen met onze doelgroepen. Deze verschillen van club tot club: verschillende clubs steunen gerechtelijk geplaatste kinderen of jongeren, andere clubs werken met andersvaliden, bejaarden, minderbedeelden of met een sociale organisatie.

De mensen van de doelgroep kijken steeds erg uit naar deze momenten samen, omdat ze zo even hun zorgen kunnen vergeten en in groep een onvergetelijke dag beleven. De lach op hun gezicht toveren, is de grootste drijfkracht van de Leo’s!

LEO is een afkorting die staat voor

  • Leadership
  • Experience
  • Opportunity

2. NASOC 2024: een zondag vol plezier! 

In het kader van ons sociaal engagement organiseren wij jaarlijks een NAtionale SOCiale activiteit in België, namelijk NASOC. Tijdens deze dag komen alle Belgische Leo Clubs met hun doelgroep samen om er een dag vol plezier van te maken. Inmiddels verwelkomen wij op dit evenement gemiddeld meer dan 1000 personen. Een dag die voor de Leo’s en hun doelgroepen een hoogtepunt vormt binnen het werkingsjaar.

​Dit jaar wordt NASOC reeds voor de 36ste keer georganiseerd! Deze editie gaat door op de domeinen van Avanco (Kortrijk). Op zondag 5 mei 2024 wordt iedereen verwacht voor een onvergetelijke dag voor groot en klein.

3. Clubs in district MD112A

Binnen ons district zijn er momenteel 13 clubs & 1 club in oprichting.

·         Aalst
·         Audenaerde
·         Denderleo’s
·         Geraardsbergen
·         Herzele
·         Heuvelland
·         Kortrijk

·         Oostende
·         Roeselare
·         Schelde-Leie
·         Tielt
·         Waregem
·         Moeskroen
·         Waasland i.o.

Bij interesse in de oprichting van een club of om een slapende club terug op te starten, aarzel niet om contact op te nemen met de Leo-Lion advisor Kristof De Roy of de districtsvoorzitter Julie Castermans.

 4. Districtsbestuur 2023-2024

5. Contactgegevens

Julie Castermans
Districtsvoorzitter

0498/78.38.31
juliecastermans@gmail.com

 

Documenten

Geen documenten

Agenda

Berichten

Geen berichten

Pin It on Pinterest

Share This