Youth Camp and Exchange

 

 

Wat is Youth Camp and Exchange?

Youth Camp and Exchange (YCE) bestaat al meer dan 50 jaar. Het is één van de grotere projecten binnen de jeugdwerking. Er zijn meer dan 100 mogelijke bestemmingen ‘all over the world’.

Wereldwijd zijn er jaarlijks van meer dan 6000 jongeren waarbij er gemiddeld een 80-tal jongeren uit België die aan dit uitwisselingsprogramma deelnemen.

Om dit mogelijk te maken zijn er een aantal afspraken:

Het is essentieel dat de gezinnen die jongeren uitsturen het jaar daarop volgend een uitwisselingsstudent terug nemen. Aneders is het geen uitwisselingsprogramma meer.

De clubvoorzitter van de club die iemand uitstuurt stelt zich hiervoor garant – moest er zich alsnog een probleem voordoen dan kan een ander gezin van de uistturende club “opvang – gezin worden. “Gelukkig zijn de Lions leden meestal trouw aan onze lijfspreuk “ we serve” en zijn er in de praktijk zelden problemen.

Let er wel op dat de reciprociteit meestal in juli valt van het jaar na het uitsturen van zoon of dochter.  Soms is dit voor de jongeren uit Australie , Japan of Maleisie  wel eens in januari of in augustus  gezien hun school/ academie jaar haaks staat op dat van ons. Hou daar dus eventueel  rekening mee.

De verre bestemmingen gaan gepaard met een reciprociteit van 2 weken, dichtbij bestemmingen gaan gepaard met 1 week reciprociteit.

De kosten worden beperkt gehouden: je betaalt de vliegtuigtickets H/T – een verzekering en uiteraard wat persoonlijke onkosten. Sommige landen vragen een camp fee. Dit staat duidelijk aangegeven in de keuze lijst.

Uiteraard mag een cadeautje voor uw gastfamilie niet ontbreken.

Hoe begin je er nu aan?

Je komt op 11.11.2018 naar Dworp (in grote getale), alle informatie wordt daar gegeven. Vanaf dan worden de bestemmingen ook bekend gemaakt .

Uw aanvraag dossier correct invullen is niet altijd eenvoudig. Ik zal een korte workshop organiseren in Dworp zodat dit daarna vlekkeloos kan verlopen.

Je kan tot 3 keuzes maken en je mailt het dossier door naar uw districtsverantwoordelijke van zodra alle gegevens beschikbaar zijn.

De verdeling van de kampplaatsen gebeurt vanaf 1 december 00.00 h- en dit op basis van het ontvangen van uw mail met volledig dossier- per mail.

Kom dus zeker naar Dworp – je krijgt daar een unieke spoedcursus: hands-on opleiding – Lions formulieren invullen – want zoals je weet is er in de US een 0  tolerantie voor slecht ingevulde formulieren, dus ook in Oakbrook.

Besluit:

YCE heeft al honderden jongeren geholpen om een fantastische ervaring mee  te maken. Op de info dag komen enkele jongeren over hun ervaringen vertellen.

Ben je nog niet overtuigd, na 11.11.2018 wil je zeker bij de vertrekkers behoren.

Verantwoordelijke,
Patrick Seynaeve,
Lions Club Zwevegem,
patrick.seynaeve@gmail.com

 

Wat is Youth Exchange?

 • de mogelijkheid om specifieke cultuur, diversiteit en levensgewoonte van en bepaalde regio te ontdekken
 • samen met andere jongeren
 • tijdens een georganiseerd verblijf

Voor wie is Youth Exchange?

 • voor jongeren tussen 17 en 21 jaar
 • gesponsord door een Lions club
 • ekwaam om België te vertegenwoordigen
 • bereid om andere gewoontes en culturen te aanvaarden

Objectieven

 • jongeren van verschillende landen samenbrengen om met elkaar van gedachten te wisselen
 • mogelijkheid van culturele uitwisseling
 • bevorderen van de internationale verstandhoudingen
 • werken aan een wereld van vrede en begrip
 • aanzetten tot respect voor de meningen van anderen

Afspraken

 • verplichting tot wederkerigheid
 • ophalen en terugbrengen van de deelnemers naar en van het kamp
 • de ‘sponsorclub’ is mede verantwoordelijk voor de wederkerigheid
 • er worden geen vergoedingen uitbetaald

Voor meer info:

Er is ook een programma van Internationale jongerenkampen. Binnen MD112 gaat jaarlijks een jeugdkamp door, om beurten georganiseerd door een van de districten. Als het eigen district niet aan de beurt is voor de gehele organisatie van het kamp, dan organiseert het wel één dag in het programma van het kamp van dat jaar.

Agenda

Berichten

Geen berichten

Pin It on Pinterest

Share This