Olympic Town @ Steenplein

Healthi Athletes Program Lions ClubssIn een eerder nieuwsbericht hadden wij het over de 450 km lange Olympic Torch Run door het hele land. Na 5 dagen eindigt deze op zaterdag 13 september aan Brussels Expo (Heizel) in Brussel voor de plechtige Openingsceremonie van de Special Olympics Europese Zomerspelen Antwerpen 2014.

Vanaf zondag 14 (let op: autovrije zondag – www.antwerpenautovrij.be) tot vrijdag 19 september (iedere dag van 10 tot 19 uur) wordt het Antwerpse Steenplein (Het Steen – Lange Wapper) omgedoopt tot Olympic Town. Op zondag om 10 uur is er het officieel aansteken van de Vlam van de Hoop. Gedurende de week krijgt u de kans op een fotomoment met de vlam.

Overdag worden er sportdemonstraties gegeven. Scholen komen sporten (met en zonder verstandelijke beperking). Op woensdagmiddag 17 september is er een G-Hockeytornooi – meer info over G-sport op www.gsport.be.

Iedere middag gaat een Unified Cooking gebeuren door waar leerlingen met een verstandelijke beperking met opleiding kok elke dag een lunch voorbereiden onder leiding van telkens een andere bekende chef kok. En zijn er ook verschillende stands te ontdekken. Waaronder een Lions/Leo stand, bemand door Lionsvrijwilligers.

 

Bezoekers kunnen er, naast het Lions Centennial 2017 logo, de nieuwste SO HAP banner ontdekken. En zij krijgen de kans om deel te nemen aan een Lions SO HAP Quiz met enkele aantrekkelijke prijzen. Daarnaast ontvangen zij meer informatie over de verschillende acties en activiteiten van Lions en Leo’s. Naast algemene flyers over onze wereldwijde service organisatie Lions Clubs International (LCI), Lions Clubs International Foundation (LCIF), Lions Clubs MD112-Belgium en de werking van de lokale clubs zullen er ook nog specifieke flyers uitgedeeld worden over het Lions SO HAP / Opening Eyes-programma, de Young Ambassadors Award, de Vredesposterwedstrijd, het Youth Camp and Exchange programma, de European Musical Competition en het Taaluitwisselingsprogramma. Niet te vergeten een flyer over de Leo Clubs Belgium en de jaarlijkse nationale sociale activiteit NASOC.

 

Bezoekende Lions en Leos ontvangen er een speciaal ontworpen Lions SO HAP badge. Niet vergeten uw kenteken te dragen … want deze badge is exclusief en in beperkte oplage beschikbaar. Uitgedeeld op first come, first served basis zolang de voorraad strekt.

Een unieke kans om te proeven van de Olympische sfeer maar ook om de Special Olympics atleten te ondersteunen.

Naast het sportcompetitieprogramma en het Healthy Athletes Program zal het zeker de moeite waard zijn om een bezoek aan het Olympic Town @ Steenplein Antwerpen te brengen.

 

Special Oympics … Be a fan

 

[tagline_box title=”Special Olympics, een internationaal evenement om niet te missen” description=”Richard Paris – District Gouverneur 112D”][/tagline_box]

Pin It on Pinterest