Rock for Specials

Rock for Specials

Rock voor specials is aan de 19de editie toe dank zij de jarenlange steun van LC Assenede Diederick, LC Evergem Vlaamse Valleien en LC Meetjesland Eeklo.

19 jaar geleden vatte Den Dries vzw, een woonvoorziening voor personen met een verstandelijke beperking het plan op om een “ECHT” pop- en rockfestival te organiseren voor personen met een beperking.

Niettegenstaande veel aanpassingen op de “gewone” festivals is het voor mensen met een beperking nog steeds moeilijk om een festival te bezoeken. RVS doet aanpassingen waar nodig maar ook niet meer dan nodig. Er wordt niet alleen veel belang gehecht aan de fysieke toegankelijkheid maar ook aan de mentale toegankelijkheid. Overzichtelijkheid, beheersbaarheid, veiligheid, eenvoudige communicatie, op tempo van…. Begrippen waar men veel belang aan hecht. Maar als het regent dan wordt iedereen nat en zoekt iedereen oplossingen….

Ondertussen is RVS uitgegroeid tot een begrip in de festivalmiddens. Met jaarlijks 7000 bezoekers, 1200 kampeerders, 250 vrijwilligers, nationale en internationale mediabelangstelling en  fantastische sfeer is RVS een festival geworden waar Artiesten graag optreden.

“We are all proud te be a Lion supporting rock voor Specials”

Meer info over het festival op: www.rockvoorspecials.be

Pin It on Pinterest