Een grootse prestatie verdient een groot publiek

 

SOMeer dan tweeduizend atleten met een verstandelijke beperking uit 58 landen zullen tijdens deze Special Olympics Europese Zomerspelen van 14 tot 20 september in 10 verschillende sportdisciplines het beste van zichzelf geven.

Elke sportieveling weet hoe goed het doet om aangemoedigd te worden. Helaas moeten de atleten van Special Olympics het vaak met lege tribunes stellen. Want volgens velen kunnen mensen met een verstandelijke beperking toch geen topprestaties leveren.

Dat is verkeerd gedacht! SO-atleten leveren grootse prestaties en die verdienen een groot publiek.

De spelen zijn gratis toegankelijk voor iedereen. Kom hen dus aanmoedigen op volgende plaatsen.

  • Zwemmen: Olympisch Zwembad Wezenberg – Desguinlei 17-19 – Antwerpen
  • Judo, bocce, badminton en tafeltennis: Antwerp Expo – Jan Van Rijswijcklaan 191 – Antwerpen
  • Voetbal en basketbal: ’t Rooi – Berchemstadionstraat 73 – Berchem
  • Atletiek en artistieke gymnastiek: Den Uyt – Rode-Kruislaan 20 – Mol
  • Wielrennen: Balendijk – Lommel

In Antwerp Expo kunt u ook getuige zijn van Adapted ACtivities (AAC), een programma speciaal ontworpen voor atleten met een (zeer) ernstige verstandelijke beperking die niet in staat zijn deel te nemen aan de officiële Special Olympics sportwedstrijden.

Hou alvast de officiële website www.so2014.com in de gaten voor de wedstrijdschema’s.

Volgende week, meer aandacht voor het Special Olympics Healthy Athletes Program (SO HAP), dat eveneens in Antwerp Expo doorgaat, één van de belangrijkste niet-sportieve activiteiten waar vele Lions en Leo vrijwilligers hun steentje bijdragen. Dank aan al die Lions en Leo vrijwilligers!

 

Special Oympics … Be a fan

[tagline_box title=”Kom deze atleten supporteren, zij verdienen uw applaus!” description=”Luc Schoeters – District Gouverneur 112B”][/tagline_box]

 

Pin It on Pinterest