Bad

Interclub activiteiten

BAD : samenwerking tussen Dranouter Festival vzw en Lions

Lions Dranouter Bad

Op 21 april 2016 gaat opnieuw het pop/rock- en belevingsfestival BAD door op het strand van De Panne. ( Dranouter )Bad is een samenwerking tussen vzw Folkfestival Dranouter en 5 Lionsclubs, gesteund door ca 25 andere lionsclubs uit West-en Oost-Vlaanderen, ten dienste van mensen met een beperking. www.badfestival.be

 

Vzw Folkfestival Dranouter brengt haar expertise in op het vlak van engageren van artiesten en zangers en de logistieke organisatie van het festival zelf. De diverse deelnemende Lionsclubs steunen met manpower tijdens het festival en met financiële middelen . Lions hebben bevoorrechte contacten met diverse homes voor mensen met een beperking, en moedigt de bewoners aan om deel te nemen. Zo’n 2200 mensen met een beperking en hun begeleiders waren in 2015 aanwezig op dit festival. Het was een zonovergoten editie, zodat het festival meteen ook een dagje-uit-aan-zee werd !

 

Inclusief denken

Een team van 5 verschillende Lionsclubs sensibiliseert de clubs om te participeren in Dranouter Bad. In ruil voor een bijdrage van minimaal EUR 1250 ontvangen zij 25 entreekaarten die ze kunnen schenken aan de bewoners van een instelling. Bovendien kunnen zij een pakket extra kaarten aankopen tegen een zeer lage prijs. De deelnemende Lionsclubs zijn zo ‘de’ hoofdsponsor geworden van dit event. Bijna alle Westvlaamse clubs participeren. De overheid betoelaagt dit niet. De lionsleden zijn massaal aanwezig om bij te springen waar nodig. Dit is inclusie in de praktijk.

 

Verdere inlichtingen
Pieter Van Den Heuvel
pietervandenheuvel@telenet.be

Agenda

Berichten

Geen berichten

Pin It on Pinterest

Share This