DRANOUTER BAD

logo-large

Beste Lionsvrienden,

Jullie weten ongetwijfeld dat reeds een aantal clubs zich engageerden om de editie 2013 van Dranouter Bad te ondersteunen.

Inmiddels werkt een meerkoppige cluboverschrijdende commissie aan een optimale samenwerking met Folk Dranouter, en dit om onze bijdrage zo efficiënt mogelijk te maken en onze zeer belangrijke financiële inspanning zo sterk mogelijk in de verf te zetten.

Mogen wij aan de clubs die de beslissing reeds genomen hebben vragen om onderstaand formulier ingevuld terug te bezorgen, en aansluitend de betaling van de bijdrage te regelen?

Mochten er nog clubs of Voorzitters zijn die twijfelen, of graag meer uitleg hadden gekregen, wil dit aan onze commissie melden?  Wij zullen jullie club graag bezoeken en aan de hand van persoonlijke getuigenissen en een powerpoint-presentatie proberen de laatste twijfelaars te overtuigen.

[testimonials]

Dranouter-Bad
Laat dit alvast duidelijk zijn: we kunnen opnieuw zorgen voor (I) een unieke publiciteit èn beleving voor Lions, wij verzamelen een aanzienlijk bedrag, (II) onontbeerlijk voor een festival voor een doelgroep die nooit die kans krijgt (III) bij gebrek aan klassieke sponsors.

Met hartelijke Lionsgroeten

Pieter Van Den Heuvel
Photocontest – Milieu – Dranouter-Bad

De Gewestvoorzitters
Thierry Serck – Bart Cnudde – Joris De Meester – André Goethals

HIER kunt u het deelnameformulier downloaden.

[testimonials]

Dranouter-Bad
Donderdag 26 april 2012 werd weer een hoogdag voor 1800 mensen met een beperking  in Vlaanderen: het rock- muziek- en belevingsfestival Dranouter Bad  op het strand van De Panne.  Voor de organisatie zijn dit keer Dranouter Festival vzw en Lions  absolute partners . Zonder elkaars hulp kan het festival niet  doorgaan.  Je zal meteen weten waarom.

 

Dranouter Bad en Lions : partners

verminnen

Bij de editie 2011 waren ca 50 lions op het festival aanwezig, zeer herkenbaar in T-shirt én met de smile om hier en daar te helpen, of een praatje te slaan met de gasten. Immers, vanuit alle regio’s van Vlaanderen stromen de gasten toe, met openbaar transport, per bus of privé-vervoer.  Er waren optredens van Katzenjammer, Laura Lynn, Milk Inc, Yevgueni….. Daarnaast een dertig workshops die door een aantal Westvlaamse scholen  georganiseerd werden. Ze boden elke denkbare vorm van amusement aan  met “ lokale “komieken…. . Ik herinner me de trouwzaal ( een mini Las Vegas trouwkapel) , …….XXXXX .  Lions zijn er aanwezig , hands-on, omdat dit  onze kernactie is, nl bijstand,  genegenheid en daadwerkelijke hulp  bieden –materieel, financieel, intellectueel, of door “attitude “ , – aan mensen die door het lot  of de natuur minder  bedeeld werden .

Editie  2012 : interne wijziging

In 2011 participeerden  18 clubs; voor 2012 mikken we op 28.  Waarom ?  Dranouter vzw heeft ons gedetailleerd de boekhouding 2011 voorgelegd , en daaruit blijkt dat het festival niet meer georganiseerd kan  worden, als Lions niet mee in de boot stapt. Het mecenaat van lions is broodnodig.  Voor  bedrijven en banken  zijn mindervaliden geen interessante doelgroep  , en dus moet Dranouter vzw op zoek naar partners die  altruïsme en benevole  dienstbaarheid  als doelstelling hebben. Lions dus . We Serve ! De organisatoren  staan open voor al onze suggesties ivm visibiliteit, transparantie, zelfs naamgeving.

Multiclub-commissie

In dit perspectief werd  een multiclubcommissie in het leven geroepen  met leden van 6 verschillende clubs uit West- en Oost- Vlaanderen.  Doelstelling : een breder draagvlak uitwerken binnen  District 112A , scepsis wegwerken, en gaan voor een aanpak waar wij ons als beweging  ten volle  kunnen profileren.  Op de meeting van 12 dec 2011 met Dranouter vzw en lions bij  Pieter Vandenheuvel ( LC Torhout ) werd de gezamenlijke promotie-actie besproken , hoe de  media integreren in het gebeuren , de contacten met het Streekfonds ( onderdeel Koning Boudewijn Stichting ) , en de verhoging van de lionsvisibiliteit .  Alle zones  van district 112A , maar ook  clubs  individueel  worden bezocht  om  met een  PowerPointpresentatie het project te duiden en….alsnog  een clubbijdrage  van EUR 1250 uit de sociale kas te bekomen .   Hiervoor kan elke deelnemende club alvast 20 mensen met een beperking gratis uitnodigen en bijkomende kaarten kopen aan de helft van de prijs of 10 EUR.

We weten het natuurlijk al sinds mensenheugnis : samen  heb je ( veel ) meer  slagkracht dan als individu.  Vandaar onze profilering als groep.  Maar the proof of the pudding is in the eating  : Voor Dranoutersceptici hebben we maar één boodschap : kom er naar toe,  geniet van de ambiance en de dankbaarheid van onze doelgroep , en je zal van je scepsis genezen zijn.

Conclusie: als we er in de toekomst willen blijven voor zorgen dat:

  • 1800 mensen met een beperking, of meer
  • een unieke dag beleven
  •  een belevingsfestival kunnen meemaken dat verstoken blijft van de klassieke sponsoring en subsidies
  • met hun muziek
  • met prachtige randanimatie en straattheater
  • tegen een haalbare kost
  • vergezeld door hun begeleiders of familie

dan moeten we blijven de handen in elkaar slaan en samen blijven dit unieke project verder steunen met een haalbare bijdrage van 1250 EUR per club.

We beleven er bovendien allemaal samen bijzonder veel deugd aan, Lions krijgt prachtige publiciteit, en wat we samen doen kunnen we nog veel beter.

Pin It on Pinterest